Scroll Top

GETIC

getic-soi omologat in Romania

Ca mai toate soiurile PROBSTDORFER si acest soi are indici de panificatie foarte buni, situandu-se in clasa a 7-a de panificatie, conform clasificarii Asociatiei Morarilor din Austria (Clasele de panificatie sunt cuprinse intre 1 si 8, 8 fiind cea mai buna din acest clasament).
Este un soi aristat cu înfrățire în primăvară, foarte rezistent la iernare si tolerant la seceta.
Adaptat perfect la condițiile pedoclimatice din România fapt care este observant si prin prisma productiilor relative stabile de la an la an.
Recomandat pentru toate zonele de cultură a grâului din România cu precadere in zonele subcarpatice si Podisul Getic.

CARACTERISTICI
Talia: medie (85-105 cm)
Apariția spicului: timpurie
Grupa de maturitate: semi-timpuriu
Densitatea la semănat: 300-350 b.g./m²
Perioada optimă de semănat: 20 septembrie-1 noiembrie

Masa hectolitrica: > 81 kg
Conținut de proteină: > 14,5%

Sursa: AGES – Institutul Național pentru testarea si omologarea soiurilor de plante din Austria
1 = foarte puțin pronunțat … 9 = foarte puternic pronunțat

Recomandare de semănat, disponibilitate:

Densitatea de semănat:300-350 boabe / m²
Norma de semănat:150-210 kg / ha
Sac de 35 kg:La cerere
Big Bag de 600kg:Disponibil
Semințe-Bio:Disponibil
Sămânță convențională:Disponibila
Tratament standard semințe convenționale:Fungicid
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.