monaco
MONACO este soiul nostru de grâu premium, care, datorita indicilor de calitate deosebiti a fost incadrat in grupa a 7-a de panificatie și este unul dintre noile soiuri de grâu cu maturare timpurie, tolerant la conditiile climatice („Climate fit”), avand o inspicare timpurie.
În plus, MONACO exceleaza printr-o stabilitate foarte buna (APS 2) și o toleranța excelentă la Fusarium. Prin urmare, MONACO este perfect potrivit pentru producții de grâu de calitate chiar si in rotatie după porumb. În ceea ce privește bolile frunzelor, MONACO prezintă rezistență buna la Erysiphe graminis (fainare) și la Puccinia striiformis (rugina galbenă). Pe de altă parte, avand o sensibilitate mai mare la rugina bruna, este bine sa luam in considerare acest lucru si sa includem in schema de tratament un fungicid cu protectie impotriva acestei boli.
Soiul de inalta calitate MONACO are o dezvoltare foarte buna pe intreaga perioada de vegetatie, o stabilitate remarcabilă a indicelui de cădere, o greutate hectolitrica foarte buna și un randament excelent la făină.
CARACTERISTICI
Talia: medie-înaltă (90-100 cm)
Apariția spicului: semi-timpurie
Grupa de maturitate: semi-timpuriu
Densitatea la semănat: 300-350 b.g./m²
Perioada optimă de semănat: 20 septembrie-1 noiembrie
Masa hectolitrica: > 82 kg
Conținut de proteină: > 14-14,5%

Sursa: AGES – Institutul Național pentru testarea si omologarea soiurilor de plante din Austria
1 = foarte puțin pronunțat … 9 = foarte puternic pronunțat
Recomandare de semănat, disponibilitate:
Densitatea de semănat: | 300-350 boabe / m² |
Norma de semănat: | 130-180 kg / ha |
Sac de 35 kg: | La cerere |
Big Bag de 600kg: | Disponibil |
Semințe-Bio: | Disponibil |
Sămânță convențională: | Disponibila |
Tratament standard semințe convenționale: | Fungicid |