zampano
Zampano este un soi nou de grau aristat ameliorat de PROBSTDORFER si care a fost omologat in anul 2023.
Ca de altfel majoritatea soiurilor ce beneficiaza de “genetica Probstdorfer”, ZAMPANO este un soi cu o stabilitate buna, caracterizat de o toleranta excelenta la atacul de boli si cu un potential de productie ridicat. De altfel in testele interne din Austria, Croatia si Ungaria productiile obtinute de ZAMPANO s-au situat la acelasi nivel cu cele ale soiului CHEVIGNON, insa ZAMPANO a fost mai timpuriu cu cel putin 4 zile decat acesta.
Datorita sistemului sau radicular extrem de bine dezvoltat ZAMPANO prezinta un o toleranta foarte buna la stresul hidric.
ZAMPANO are o stabilitate foarte bună a producțiilor si indici de panificatie buni (clasa 5 de panificatie).
Recomandat pentru toate zonele de cultură a grâului din România.
CARACTERISTICI
Talia: medie (80-100 cm)
Apariția spicului: timpurie
Grupa de maturitate: timpuriu
Densitatea la semănat: 300-350 b.g./m²
Perioada optimă de semănat: 20 septembrie-1 noiembrie
Masa hectolitrica: > 81 kg
Conținut de proteină: > 16%

Sursa: AGES – Institutul Național pentru testarea si omologarea soiurilor de plante din Austria
1 = foarte puțin pronunțat … 9 = foarte puternic pronunțat
Recomandare de semănat, disponibilitate:
Densitatea de semănat: | 300-350 boabe / m² |
Norma de semănat: | 140-200 kg / ha |
Sac de 35 kg: | La cerere |
Big Bag de 600kg: | Disponibil |
Semințe-Bio: | Disponibil |
Sămânță convențională: | Disponibila |
Tratament standard semințe convenționale: | Fungicid |