Scroll Top

ZAMPANO

zampano

Zampano este un soi nou de grau aristat ameliorat de PROBSTDORFER si care a fost omologat in anul 2023.
Ca de altfel majoritatea soiurilor ce beneficiaza de “genetica Probstdorfer”, ZAMPANO este un soi cu o stabilitate buna, caracterizat de o toleranta excelenta la atacul de boli si cu un potential de productie ridicat. De altfel in testele interne din Austria, Croatia si Ungaria productiile obtinute de ZAMPANO s-au situat la acelasi nivel cu cele ale soiului CHEVIGNON, insa ZAMPANO a fost mai timpuriu cu cel putin 4 zile decat acesta.
Datorita sistemului sau radicular extrem de bine dezvoltat ZAMPANO prezinta un o toleranta foarte buna la stresul hidric.
ZAMPANO are o stabilitate foarte bună a producțiilor si indici de panificatie buni (clasa 5 de panificatie).
Recomandat pentru toate zonele de cultură a grâului din România.

CARACTERISTICI
Talia: medie (80-100 cm)
Apariția spicului: timpurie
Grupa de maturitate: timpuriu
Densitatea la semănat: 300-350 b.g./m²
Perioada optimă de semănat: 20 septembrie-1 noiembrie

Masa hectolitrica: > 81 kg
Conținut de proteină: > 16%

Sursa: AGES – Institutul Național pentru testarea si omologarea soiurilor de plante din Austria
1 = foarte puțin pronunțat … 9 = foarte puternic pronunțat

Recomandare de semănat, disponibilitate:

Densitatea de semănat:300-350 boabe / m²
Norma de semănat:140-200 kg / ha
Sac de 35 kg:La cerere
Big Bag de 600kg:Disponibil
Semințe-Bio:Disponibil
Sămânță convențională:Disponibila
Tratament standard semințe convenționale:Fungicid
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.