Scroll Top

SAMBADUR

sambadur

SAMBADUR este un soi de durum de toamna, care in ultimii 5 ani a dominat testele oficiale in privinta calitatii. In acest moment este cel mai cultivat soi durum in Austria dar si in multe regiuni din Europa Centrala si de Est.
SAMBADUR este un soi semi-timpuriu, aristat cu infratire in primavara si talia de dimensiuni medii.
SAMBADUR este un durum de calitate care prezinta o granulatie inchisa la culoare si proprietati agronomice asemanantoare predecesorului sau, TEMPODUR, dar, cu o sensibilitate ceva mai pregnanta la rugina bruna (Puccinia recondita).
Un avantaj il prezinta insa toleranta foarte buna la fainare (Erysiphe graminis) si la virusul piticirii graului (Barley yellow dwarf virus – BYDV)care este greu de combatut chimic datorita mobilitatii foarte mari a afidelor care cum bine este cunoscut sunt vectori purtatori ai acestor virusi.

CARACTERISTICI
Talia – medie (80-100 cm)
Aparitia spicului – semi-timpurie
Densitatea la semanat 400 boabe/m²
Perioada optima de semanat 20 septembrie – 20 octombrie

Greutatea hectolitrica >80 kg
Continutul in proteina >14%

Sursa: AGES – Institutul Național pentru testarea si omologarea soiurilor de plante din Austria
1 = foarte puțin pronunțat … 9 = foarte puternic pronunțat

Recomandare de semănat, disponibilitate:

Densitatea de semănat:350-420 boabe / m²
Norma de semănat:160-210 kg / ha
Sac de 35 kg:La cerere
Big Bag de 600kg:Disponibil
Semințe-Bio:Indisponibil
Sămânță convențională:Disponibila
Tratament standard semințe convenționale:Fungicid
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.