getic-soi omologat in Romania
Ca mai toate soiurile PROBSTDORFER si acest soi are indici de panificatie foarte buni, situandu-se in clasa a 7-a de panificatie, conform clasificarii Asociatiei Morarilor din Austria (Clasele de panificatie sunt cuprinse intre 1 si 8, 8 fiind cea mai buna din acest clasament).
Este un soi aristat cu înfrățire în primăvară, foarte rezistent la iernare si tolerant la seceta.
Adaptat perfect la condițiile pedoclimatice din România fapt care este observant si prin prisma productiilor relative stabile de la an la an.
Recomandat pentru toate zonele de cultură a grâului din România cu precadere in zonele subcarpatice si Podisul Getic.
CARACTERISTICI
Talia: medie (85-105 cm)
Apariția spicului: timpurie
Grupa de maturitate: semi-timpuriu
Densitatea la semănat: 300-350 b.g./m²
Perioada optimă de semănat: 20 septembrie-1 noiembrie
Masa hectolitrica: > 81 kg
Conținut de proteină: > 14,5%

Sursa: AGES – Institutul Național pentru testarea si omologarea soiurilor de plante din Austria
1 = foarte puțin pronunțat … 9 = foarte puternic pronunțat
Recomandare de semănat, disponibilitate:
Densitatea de semănat: | 300-350 boabe / m² |
Norma de semănat: | 150-210 kg / ha |
Sac de 35 kg: | La cerere |
Big Bag de 600kg: | Disponibil |
Semințe-Bio: | Disponibil |
Sămânță convențională: | Disponibila |
Tratament standard semințe convenționale: | Fungicid |