arnold
Soiul cu cel mai mare conținut de gluten din Europa și chiar din lume.
Este un soi aristat cu înfrățire în primăvară, sub influența orelor de iluminat zilnice( fotoperioadă).
Stabilitate foarte bună a producțiilor în fiecare an.
Adaptat perfect la condițiile pedoclimatice din România.
Recomandat pentru toate zonele de cultură a grâului din România.
CARACTERISTICI
Talia: medie-înaltă (100-120 cm)
Apariția spicului: timpurie
Grupa de maturitate: timpuriu
Densitatea la semănat: 300-350 b.g./m²
Perioada optimă de semănat: 20 septembrie-1 noiembrie
Masa hectolitrică: > 81 kg
Conținut de proteină: > 16%

Sursa: AGES – Institutul Național pentru testarea si omologarea soiurilor de plante din Austria
1 = foarte puțin pronunțat … 9 = foarte puternic pronunțat
Recomandare de semănat, disponibilitate:
Densitatea de semănat: | 300-350 boabe / m² |
Norma de semănat: | 130-190 kg / ha |
Sac de 35 kg: | La cerere |
Big Bag de 600kg: | Disponibil |
Semințe-Bio: | Disponibil |
Sămânță convențională: | Disponibila |
Tratament standard semințe convenționale: | Fungicid |