Balaton
Soi timpuriu nearistat cu continut mediu de proteina si gluten.
Este singurul soi de grau din paleta PROBSTDORFER care are infratire din toamna, vernalizarea fiind cea clasica sub influenta temperaturilor scazute din anotimpul rece.
Stabilitate foarte bună a producțiilor în fiecare an.
Adaptat perfect la condițiile pedoclimatice din România.
Recomandat pentru toate zonele de cultură a grâului din România insa cele mai bune rezultate au fost obtinute in Banat, Oltenia, Teleorman, Giurgiu, Nordul Romaniei (Judetele Satu Mare, Bihor si Maramures) si Nordul si Nord-Estul Moldovei.
CARACTERISTICI
Talia: medie (80-100 cm)
Apariția spicului: timpurie
Grupa de maturitate: timpuriu
Densitatea la semănat: 400 b.g./m²
Perioada optimă de semănat: 20 septembrie-1 noiembrie
Potential de productie: 10.000 kg/ha.
Masa hectolitrica: > 80 kg
Conținut de proteină: 13,5%

Sursa: AGES – Institutul Național pentru testarea si omologarea soiurilor de plante din Austria
1 = foarte puțin pronunțat … 9 = foarte puternic pronunțat
Recomandare de semănat, disponibilitate:
Densitatea de semănat: | 400 boabe / m² |
Norma de semănat: | 180-220 kg / ha |
Sac de 35 kg: | La cerere |
Big Bag de 600kg: | Disponibil |
Semințe-Bio: | Disponibil |
Sămânță convențională: | Disponibila |
Tratament standard semințe convenționale: | Fungicid |