Companie

Numele PROBSTDORFER apare pentru prima data in anul 1947, odata cu infiintarea companiei Probstdorfer Saatzucht Austria, ca afacere de familie, avand drept obiect de activitate ameliorarea plantelor. Anii succesivi de crestere economica a societatii se datoreaza prestatiilor Prof. Hermann Haensel (1918-2005). Acesta a activat in perioada 1951 – 1988 ca ameliorator, ramanand colaborator si consultant fidel al societatii Probstdorfer pana la moartea sa. Soiurile create de prof. Hermann constituie baza genetica a soiurilor Premium Probstdorfer.
Extinderea statiei de procesare din Austriaa inceput in 1963 cu constructia primului siloz, astazi utilizabil doar pentru soiuri inferioare si material pentru prebaze.
Omul de afaceri Fritz Mauthner a preluat in 1970 societatea Probstdorfer Saatzucht, integrand-o ca pe o firma independenta. Intr-o permanenta ascensiune au fost demolate si construite statii de productie, depozite, hale de masini. De-a lungul timpului, compania Probstdorfer a fost transformata de catre urmasi intr-o structura de holding care include firme subsidiare operative. Unul dintre punctele culminante in dezvoltarea societatii Probstdorfer Saatzucht a constituit-o punerea in functiune a celui de-al noualea siloz in anul 2009, alcatuind astfel cea de-a sasea linie de conditionare a semintelor.

Incepand cu anul 2004, Probstdorfer Saatzucht s-a extins si in Romania, doi ani mai tarziu, in 2006 urmand a fi creata compania Probstdorfer Saatzucht Romania.
In cei 7 ani de existenti, Probstdorfer Saatzucht Romania a pastrat traditia granelor Premium in Romania, prea bine cunoscute de catre fermierii si colaboratorii sai. Totodata, s-au testat si implementat noi soiuri in agricultura romaneasca, realizanduse productii excelente, cu ajutorul carora compania s-a mentinut an de an, in topul firmelor din domeniu.
O investitie majora a grupului de firme Probstdorfer o reprezinta Statia de procesare-conditionare seminte, situata in localitatea Modelu, jud.Calarasi, data in folosinta in anul 2008. Investitia este de generatie noua, incorporand cele mai moderne concepte tehnice si stiintifice, multe dintre ele unicat in Romania.
Incepand cu anul 2011, la statia Modelu a inceput dezvoltarea unui program de ameliorare in vederea producerii de noi soiuri de grau si grau durum.
Prin organizarea sistematica a unor evenimente precum “Zilele campului”, prin amenajarea de loturi demonstrative in diferite zone strategice ale tarii, prin participarea la diverse simpozioane de specialitate, Probstdorfer Saatzucht Romania a reusit sa introduca si sa impuna cu succes pe piata romaneasca soiurile de grau de toamna, cucerind in acest fel un segment important de piata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.