Ziua Tehnologiilor Moderne in Agricultura – Modelu 2016

In data de 26 mai 2016, compania Probstdorfer Saatzucht Romania, in parteneriat cu Alcedo Romania, a organizat cea de-a X-a editie a „Zilei Tehnologiilor Moderne in Agricultura”, in cadrul Centrului de Procesare-Conditionare Seminte din localitatea Modelu, judetul Calarasi.

Cu acest prilej, s-au aniversat si cei 10 ani de prezenta a companiei pe piata autohtona de profil si au fost prezentate loturile demonstrative organizate pe suprafetele agricole ale Probstdorfer Romania, s-au oferit informatii detaliate cu privire la soiurile folosite si la tehnologiile de protectia plantelor utilizate in acest an, dar au avut loc si dezbateri direct „la firul ierbii”, in camp.

In locatia de la Modelu, am fost intampinati din nou, de Dl. Prof. Mihai Berca, domnul Dr. Michael Gohn si de această data, de domnul Vicentiu Cremeneanu – presedinte Alcedo.

Pe langa soiurile deja cunoscute de femierii nostri, acestia au fost pusi in tema cu cu noile soiuri abia iesite din testare. Este vorba de trei noi soiuri de grau premium – Maurizio, Maximilian, Mirastar.

La întoarcerea din câmp, participanţii au avut ocazia să guste chiar din pâinea marca Probstdorfer, făcută din făină provenită din grâu premium cu mai mult de 14,5% proteină şi cu o cantitate de gluten de peste 32-33%.

DSC00456 DSC00493