2004 – au loc primele testări în România ale soiurilor Probstdorfer Saatzucht GMBH Austria.
2006 – se înființează Probstdorfer Saatzucht România, reprezentanță cu capital 100% privat.
2007 – se începe construcția Stației de Procesare-Condiționare, situată în localitatea Modelu, jud. Călărași
2008 – este dată în folosință Stația de Procesare-Condiționare semințe, o investiție majoră a grupului de firme Probstdorfer.
2011 – se dezvoltă un amplu program de ameliorare în vederea producerii de noi soiuri de grâu și grâu durum, rezistente la secetă, la condiții grele de iernare, precum și soiuri rezistente la atacul agenților fitopatogeni.
2014 – au fost introduse în testare, în rețeaua ISTIS, cinci soiuri noi de grâu și un soi de grâu durum, Troubadur, tolerant la salinitatea ridicată din sol.
2016 – în primăvară au fost înregistrate în reteaua ISTIS 3 soiuri de grâu, ameliorate la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare de la Modelu, Maurizio, Maximillian, Mirastar.
2017 – în primăvară au fost înregistrate în reteaua ISTIS 2 soiuri de grâu, Getic (ameliorat la Modelu) şi Topkapi, şi un soi de orzoaică de toamnă, Aida.
2018 – în primăvară au fost înregistrate în reteaua ISTIS 1 soi de grâu comun, Csiko şi 1 soi de grâu durum, Troubadur (ameliorat la Modelu)
2019 – pe ordinea de zi a Comisiei de Omologare a Soiurilor, se află 2 soiuri de grâu comun, Dacian şi Muntean
2020 – se află în testare, urmând a fi omologat la anul, soiul de grâu Mandarin.