Mykosoil

MYKOSOIL LH

MYKO este o substanţă bioactivă adjuvantă pentru îmbunătăţirea structurii solului.
MYKO este un preparat din acizi humici, produs din lignină, 100% solubil, care se aplică pe sol sau foliar. Se prezintă sub formă de praf solzos, cu un conţinut de 90% de săruri de acizi humici, un conţinut ridicat de săruri potasice şi prezintă o aromă specifică de vanilie. Pe lângă acestea, produsul conţine importante micro şi macroelemente.
Din punct de vedere chimic este compus din particule macro şi micromoleculare, care acţionează direct sau indirect asupra plantelor. Compuşii micromoleculari ai produsului pot fi absorbiţi direct de către plantă, pe cale foliară. În schimb, compuşii macromoleculari acţionează în sol, printre altele şi ca formatori de humus.

MYKO este utilizabil în toate domeniile agricole, forestiere si de grădinărit. Se poate folosi atât singur, cât si în combinaţie cu îngrăşăminte chimice şi substanţe fitosanitare.
Acţiunea sa conduce la creşterea producţiei şi îmbunătăţirea calităţii. Îmbunătăţeşte proprietăţile gustative,creşte stabilitatea produselor si conţinutul de vitamine, proteine etc.
MYKO nu este un îngrăşământ.
Însă îmbunătăţeşte capacitatea de absorbţie a îngrăşămintelor şi sporeşte eficienţa acestora.
O aplicare de durată îmbunătăţeşte structura solului, creşte capacitatea solului de stocare a apei şi împiedică eliminarea, prin spălare, a nutrienţilor.
Contribuie la dezvoltarea de humus stabil, îmbunătăţind astfel fertilitatea solului.

MYKO susţine dezvoltarea şi creşterea radiculară (formarea meristemei) respectiv, dezvoltarea unei sistem biologic superior al solului, prin intensificarea activităţii microbiologice a acestuia.
MYKO asigură o creştere rapidă şi îmbunătăţeşte starea fitosanitară a plantelor, contribuind inclusiv la reducerea infestării plantelor cu majoritatea bolilor fungice.
MYKO nu este un fungicid.
La aplicarea in combinaţie cu substanţele fungicide, se reduc simptomele de stres care apar in urma tratamentului şi măreşte eficacitatea acestora.
MYKO reduce sensibilitatea la stres, cauzată de secetă si ger.
MYKO se poate amesteca şi folosi în combinaţie cu orice tip de îngrăşăminte, respective cu substanţe fitosanitare chimice sau ecologice.

ATENŢIE!!! Cu excepţia erbicidelor selective!

Recomandări de dozare:

Agricultură:
• 300 g MYKO / ha la o unică aplicare, de 2 – 3 ori pe sezon;
• doza se reduce la 200 g / ha, cu o aplicare unică pe sezon, în cazul solurilor uşoare
• 60-90 g MYKO / ha, la o aplicare în combinaţie cu îngrăşăminte şi substanţe fitosanitare

Horticultură:
• 50 g MYKO / 100 l apă, o dată pe săptămână, ca aplicare radiculară şi foliară;
• La plante sensibile, 20 g MYKO / 100 l apă, respectiv soluţie, pentru aplicarea foliară

În cazul utilizatorilor de cantităţi reduse, pentr o mai bună dozare, se recomandă folosirea MYKO-SOIL LH B în formă lichidă (soluţie cu conţinut de 12% MYKO ).

Alte indicaţii generale:
La amestecarea MYKO cu îngrăşăminte, respectiv cu soluţii fitosanitare, se recomandă să se dizolve întâi MYKO în apă, pentru a evita reacţii de precipitare si pentru a coborî valoarea PH.
Aplicări în combinaţie cu fitohormoni şi/sau produse microbiene, au condus parţial, la un necesar mai mic de produs şi la o eficienţă şi mai ridicată. La cerere, vă stăm cu plăcere la dispoziţie pentru a vă informa şi asupra altor modalităţi speciale de aplicare.

• 80-100 g / m³ pământ (substrat)
• compost 10 g / 10 l, din care 3-5 l/m² la fiecare strat nou împrăştiat
• spaţii verzi şi gazon de golf, 300-600 g/ ha / an
• hidroponic, 0,005% – 0,001% din soluţie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.