Pedro


Grâu nearistat, ce garantează obținerea unor producții ridicate, PEDRO este de departe cel mai performant soi de grâu, clasându-se, conform cercetărilor Laboratorului Central pentru Calitatea Semințelor din Austria, în fruntea soiurilor de grâu de panificație.

PEDRO întrunește toate însușirile specifice categoriei din care face parte: maturizare medie și fără îndoială, sănătoasă. Pedro este cel mai bun soi de grâu nearistat, pretabil pentru toate zonele cultivate cu grâu, ideal chiar și pentru zonele secetoase. Pedro poate fi semănat și după perioada optimă de semănat, de exemplu, după porumb.

Se recomandă regulator de creștere  (substanţă activă: 400 g/L clormequat clorură) la sfârșitul înfrăţirii sau la începutul alungirii paiului – între primul și al doilea internod (doză 1-1,5 L/ha).

* 1=cel mai rezistent la iernare; cel  mai timpuriu, inaltimea plantei cea mai mica, cea mai buna rezistenta la cadere, cea mai buna rezistenta la boli, cea mai ridicata greutate hectolitrica, cel mai mare indice de cernere, cea mai ridicata sticlozitate, cea mai ridicata MMB, cel mai ridicat indice de cadere. (Sursa: AGES – Institutul pentru Testarea Soiurilor, Austria)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.