Gloria

Orzoaica de toamnă GLORIA, cu maturizare mai timpurie decât soiul MONTANA, este excelent pentru furajarea animalelor datorită conţinutului proteic ridicat. Prezintă rezistenţă medie spre ridicată la iernare, precum și o foarte bună rezistenţă împotriva bolilor și este recomandat a se cultiva pe suprafeţe foarte diferenţiate din punct de vedere climatic.

Capacitatea foarte mare de înfrăţire asigură producţii foarte bune, fiind necesară utilizarea unei densităţii la semănat de numai 300 boabe germinabile/mp, respectiv o cantitate de sămânţă certificată de 140 – 170 kg/ha în perioada optimă (pentru sudul, vestul  și sud-estul ţării  20 septembrie – 5 octombrie, respectiv zonele colinare și nordul ţării  10 – 30 septembrie).

Soi cu talie medie spre înaltă (100-105 cm), se recomandă regulator de creștere (substanţă activă: 250 g/L trinexapac-ethyl, în doză de 0,25 L/ha) la sfârșitul înfrăţirii sau la începutul alungirii paiului – între primul și al doilea internod . (A se vedea tabelul cu normele de semănat, MMB)

[table id=13/]

* 1=cel mai rezistent la iernare; cel  mai timpuriu, inaltimea plantei cea mai mica, cea mai buna rezistenta la cadere, cea mai buna rezistenta la boli, cea mai ridicata greutate hectolitrica, cel mai mare indice de cernere, cea mai ridicata sticlozitate, cea mai ridicata MMB, cel mai ridicat indice de cadere. (Sursa: AGES – Institutul pentru Testarea Soiurilor, Austria)

[success]

Caracteristici culturale:

epoca de semănat
sudul, vestul şi sud-estul ţării: 20.09 – 5.10
zonele colinare şi nordul ţării: 10.09 – 30.09
norma redusă la semănat: 140–170 kg/ha (300 b.g/mp)
[/success]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.