Grâu de tip Premium aristat, cel mai rezistent la cădere din Familia CAPO, recomandat a se cultiva pe solurile cele mai bune, structurate bine pe verticală şi cu un conţinut ridicat de humus şi materie organică. PHILIPP este puţin mai tardiv decât CAPO şi JOSEF şi prezintă rezistenţă foarte bună la ger, secetă, încolţire în spic şi toleranţă foarte bună la boli, îndeosebi la rugini. Nu se recomandă regulator de creştere, deoarece este un soi cu talie medie (85-90 cm).
[table id=22]
* 1=cel mai rezistent la iernare; cel mai timpuriu, inaltimea plantei cea mai mica, cea mai buna rezistenta la cadere, cea mai buna rezistenta la boli, cea mai ridicata greutate hectolitrica, cel mai mare indice de cernere, cea mai ridicata sticlozitate, cea mai ridicata MMB, cel mai ridicat indice de cadere. (Sursa: AGES – Institutul pentru Testarea Soiurilor, Austria)
[success]
Caracteristici morfo-fiziologice:
Soi foarte modern de grâu Premium, mult mai timpuriu decât Capo şi Josef.
Rezistenţă foarte bună la ger, secetă şi încolţire în spic. Rezistenţă foarte bună la boli, îndeosebi la rugini.
Capacitate mare de înfrăţire.
Talia plantelor: 70-90 cm
Spic aristat
Productii:
potenţial biologic:
10.000 – 13.100 kg/ha
producţii realizate: 10.100 kg/ha
[/success]
[success]
Caracteristici de calitate:
masa hectolitrică: > 80
MMB: 42 – 50 g
Conţinut de proteină: 14 – 17%
Conţinut de gluten umed: 35 – 40%
Indice de cădere: cca 270 sec
Caracteristici culturale:
epoca de semănat
sudul, vestul şi sud-estul ţării: 01.10– 10.10
zonele colinare şi nordul ţării: 20.09– 01.10
[/success]