Capo


Soiul Nr. 1 în ITALIA, cunoscut şi drept Regele soiurilor est-europene de tip Premium, este mai mult decât denumirea unui soi, CAPO este în acelaşi timp o familie de soiuri. Din Familia CAPO fac parte soiurile ARNOLD, ASTARDO, ATRIUM, BITOP, FULVIO, JOSEF, MIDAS, PEPPINO, PHLIPP, PIRENEO, ş.a.
Cultivat pe suprafeţe foarte diferenţiate din punct de vedere climatic – foarte rezistent la ger şi la încolţire în spic, CAPO este de asemenea foarte tolerant şi la secetă, fiind cunoscut sub denumirea de soiul „cămilă” datorită capacităţii de autoreglare a consumului de apă.
Talia plantelor este foarte înaltă (120 cm), se recomandă regulator de creştere (2-3 L/ha) la sfârşitul înfrăţirii sau la începutul alungirii paiului – între primul şi al doilea internod (substanţă activă: 400 g/l clormequat clorură).

[table id=14/]

* 1=cel mai rezistent la iernare; cel  mai timpuriu, inaltimea plantei cea mai mica, cea mai buna rezistenta la cadere, cea mai buna rezistenta la boli, cea mai ridicata greutate hectolitrica, cel mai mare indice de cernere, cea mai ridicata sticlozitate, cea mai ridicata MMB, cel mai ridicat indice de cadere. (Sursa: AGES – Institutul pentru Testarea Soiurilor, Austria)

[success]

Caracteristici morfo-fiziologice:

Soi modern de grâu de tip Premium, cultivat pe suprafeţe foarte diferenţiate din punct de vedere climatic – foarte rezistent la ger. Soi foarte rezistent la secetă, fiind cunoscut şi sub denumirea de soiul “cămilă” (datorită capacităţii de autoreglare a consumului de apă); Rezistenţă foarte bună la boli. Soi cu maturizare târzie, rezistent la incolţirea în spic.
Capacitate mare de înfrăţire.
Talia medie a plantelor: 110 – 120 cm (se recomandă un tratament cu regulator de creştere în perioada de înfrăţire).

Productii:

potenţial biologic: 10.000-12.000 kg/ha
producţii realizate: 8890 kg/ha
[/success]

[success]

Caracteristici de calitate:

masa hectolitrică: > 80
MMB: 43 – 49 g
Conţinut de proteină: 14 – 16%
Conţinut de gluten umed: 35 – 40%
Indice de cădere: 260 sec

Caracteristici culturale:

Epoca de semanat
Sudul, vestul şi sud-estul ţării: 01.10 -10.10
Zonele colinare şi nordul ţării: 20.09- 01.10
Norma redusa la semanat : 110-150 kg/ha(300 b.g/mp)
[/success]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.