Arnold

Este un soi foarte timpuriu, asemănător soiului BITOP şi ATRIUM, cu talie înaltă şi cu o rezistenţă foarte bună la boli. De asemenea poate fi cultivat pe suprafeţe foarte diferenţiate din punct de vedere climatic, oferind producţii ridicate şi de calitate superioară. ARNOLD este încadrat în grupa de panificaţie 8, având un conţinut de gluten umed de peste 35%. Fiind cu talie înaltă (110 cm), se recomandă regulator de creştere la sfârşitul înfrăţirii sau la începutul alungirii paiului – între primul şi al doilea internod (2 L/ha).

Maturizare: timpurie
Rezistenta la iernare: foarte buna
Talie: 110
Tip: aristat
Cantitate de samanta (kg/ha): 130-150
Densitate semanat (b.g/mp): 300
Conţinut de proteină: 14 – 16%
Conţinut de gluten umed: 35 – 40%
Rezistenta la fainare: buna
Rezistenta la rugina bruna: foarte buna
Rezistenta la rugina galbena: buna
Rezistenta la septorioza: foarte buna