Josef

Soi modern de grâu de tip Premium, ce ajunge la maturitate mai devreme decât CAPO, se potriveşte perfect modificărilor climatice şi poate fi cultivat pe suprafeţe foarte diferenţiate din punct de vedere climatic, răspunzând la cantităţi mari de azot, oferind producţii ridicate şi de calitate superioară. Alături de Capo, se numără printre cele mai productive soiuri în zonele secetoase. Prezintă rezistenţă foarte bună la ger, secetă şi la încolţirea în spic. Se recomandă regulator de creştere (1-1,5 L/ha) la sfârşitul înfrăţirii sau la începutul alungirii paiului – între primul şi al doilea internod, deoarece este un soi cu talie medie spre înaltă (100-105 cm).

[table id=25/]

* 1=cel mai rezistent la iernare; cel  mai timpuriu, inaltimea plantei cea mai mica, cea mai buna rezistenta la cadere, cea mai buna rezistenta la boli, cea mai ridicata greutate hectolitrica, cel mai mare indice de cernere, cea mai ridicata sticlozitate, cea mai ridicata MMB, cel mai ridicat indice de cadere. (Sursa: AGES – Institutul pentru Testarea Soiurilor, Austria)

[success]

Caracteristici morfo-fiziologice:

Soi extrem de productiv, de bună calitate, aristat.
Rezistent la iernare, talie mijlocie, rezistent la cădere şi secetă, foarte rezistent la făinare.
Însuşiri de panificaţie constante, indiferent de condiţiile climatice..

Productii:

potenţial biologic:
10.000 – 13.000 kg/ha
producţii realizate: 6230 kg/ha
[/success]

[success]

Caracteristici de calitate:

masa hectolitrică: > 80
MMB: 45 – 50 g
Conţinut de proteină: 14 – 15%
Conţinut de gluten umed: 27 – 34%
Indice de cădere: 270 sec

Caracteristici culturale:

epoca de semănat
sudul, vestul şi sud-estul ţării: 01.10– 10.10
zonele colinare şi nordul ţării: 20.09– 01.10
[/success]